Paimennus

Paimennuskokeiden tarkoituksena on selvittää koirien paimennusominaisuudet jalostusta ja koirien työkäyttöä varten sekä testata ohjaajien taitoa kouluttaa koira annettuihin paimennustehtäviin.

Tiibetinterrieri on toimiva lammaspaimen ja sillä on luontaiset paimennusvietit. Tibbe tietää, miten lampaita käsitellään ja se on nopea oppimaan uusia asioita.
Paimentaminen tibben kanssa vaatii ohjaajalta huumornitajua ja älyä olla puuttumatta tibben luontaisiin kykyihin. Vaikeus tibben kanssa työskentelyssä on yhteistyön tekeminen ohjaajan kanssa. Tibbe kun pitää ohjaajaa välttämättömänä pahana, joka on pakko pitää mukana. Tibben kanssa voi kuitenkin päästä sopimukseen työskentelystä yhdessä ohjaajan kanssa, jos palkkio sopimuksesta on riittävän hyvä.

Tiibetinterrieri voi osallistua perinteisen paimennuksen kokeisiin. Perinteisen paimennuksen tehtävät perustuvat kaikki lammastilan töihin.

Paimennus tibben kanssa on hyvin erilaista kuin bordercollien kanssa. Tibbe ei ole yhtä nopea eikä palvelualtis paimen kuin bordercollie. Tibbe on alkuperältään vuoristopaimen eikä se ole voinut vuoristossa juosta lujaa eikä liikkua laajalla alueella kuten bordercollie tekee laajoila nummilla. Tibbe kuitenkin huolehtii, että lampaat saadaan pidettyä laiduntamassa ja siirrettyä paikasta toiseen turvallisesti.