Open Show

Tiibetinterrierit ry aloitti vuonna 2010 uuden näyttelyperinteen, vuosittaisen Open Show’n!

Näyttelyn tuomariksi kutsutaan tibbeille omistautunut kasvattaja tai harrastaja, joka ei kuitenkaan ole rodussa pätevöitynyt ulkomuototuomari.

Näyttelyssä ei jaeta sertifikaatteja, mutta siitä myönnetään pisteitä Vuoden Tiibetinterrieri ja Vuoden Veteraani -kilpailuihin. Vuoden Kasvattaja kilpailuun Open Shown pisteitä ei lasketa, koska ryhmissä voi olla mukana myös pentuja ja turisti&trimmi -koiria.

SÄÄNNÖT
Tiibetinterrierit ry:n Open Show on epävirallinen näyttely, jonka tulokset lasketaan mukaan Vuoden Tiibetinterrieri- , Vuoden Veteraani - ja Vuoden Pentu -kilpailuihin. Näyttelyn tuomariksi pyritään ensisijaisesti kutsumaan rodun kotimainen kasvattaja tai harrastaja.

ARVOSTELULUOKAT
Urokset ja nartut arvostellaan erikseen, lukuun ottamatta rotunsa paras-, kasvattaja- ja jälkeläisluokkia.
Koiran tulee täyttää vaadittava ikä viimeistään näyttelypäivänä.

  • Pikkupennut 4 - 6 kk
  • Pennut 6 - 9 kk
  • Juniorit 9 – alle 15 kk
  • Nuoret 15 - alle 24 kk
  • Avoin luokka 2 - alle 8 v
  • Valiot
  • Veteraanit yli 8 v
  • Trimmatut&Turistit 9 kuukautta täyttäneille koirille, joiden turkki on trimmattu ja/tai jotka eivät ole oikeutettuja osallistumaan virallisiin näyttelyihin esim. purenta- tai kivesvikaisuuden vuoksi.
  • Kasvattajaluokka Kasvattaja kilpailee vähintään kolmen kasvattamansa koiran muodostamalla ryhmällä. Koirat saavat olla samasta yhdistelmästä, myös pennut saavat osallistua kasvattajaryhmään.
  • Jälkeläisluokka Jälkeläiskoiran omistaja kilpailee jälkeläiskoiransa sekä sen vähintään kolmen jälkeläisen muodostamalla ryhmällä. Koirat saavat olla samasta yhdistelmästä, myös pennut saavat osallistua jälkeläisryhmään.

Kaikki koirat saavat kirjallisen arvostelun, mutta laatumainintoja ei jaeta. Kussakin luokassa sijoitetaan neljä (4) koiraa ja tuomari voi antaa kunniapalkinnon niille koirille, jotka hän katsoo sen arvoisiksi.
Pikkupentuluokissa 4-6 kk ja pentuluokissa 6-9 kk kunniapalkinnolla palkitut pennut osallistuvat paras urospentu ja paras narttupentu -kilpailuun. Paras kunniapalkinnon saanut uros- ja narttupentu osallistuvat rotunsa paras pentu -kilpailuun.
Juniori-, nuorten-, avoin-, valio- sekä veteraaniluokissa kunniapalkinnon saaneet koirat osallistuvat paras uros- tai paras narttu -kilpailuun.
Paras uros ja paras narttu -kilpailuissa sijoitetaan neljä (4) koiraa. Paras uros sekä paras narttu jatkavat rotunsa paras -kilpailuun.
Trimmatut&Turistit -luokkien parhaat kunniapalkinnon saaneet uros ja narttu kilpailevat erillisestä rotunsa paras trimmattu&turisti -tittelistä. Tästä luokasta ei saa pisteitä Vuoden TT-kisoihin.
Veteraaniluokkien parhaat kunniapalkinnolla palkitut koirat osallistuvat rotunsa paras veteraani -kilpailuun.
Kasvattaja- ja jälkeläisluokissa sijoitetaan neljä (4) parasta ryhmää. Paras kunniapalkinnon saanut ryhmä on rotunsa paras kasvattaja- tai jälkeläisryhmä.

PALKINTOA OSOITTAVAT VÄRIT
Kilpailuarvostelun sijoitukset osoitetaan seuraavin värein:
​1. punainen
2. sininen
3. keltainen
4. vihreä
Kunniapalkinto (KP) lila
Näyttelyssä jaettavat palkintoruusukkeet:
ROP & VSP -pentu
ROP & VSP -juniori
ROP & VSP -trimmattu&turisti
ROP & VSP -veteraani
ROP & VSP -koira
ROP-kasvattaja
ROP-jälkeläisryhmä


Kuka tahansa on tervetullut lahjoittamaan tapahtumaan lisäruusukkeita ja/tai esinepalkintoja haluamilleen sijoituksille. Mahdollisista lahjoituksista pyydetään ilmoittamaan järjestäjille hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.