Raajat, kulmaukset, käpälät, häntä, liikkeet, karvapeite

RAAJAT, KULMAUKSET JA KÄPÄLÄT

Tiibetinterrierillä on pitkät, hyvin kulmautuneet raajat, takaraajat hieman eturaajoja pitemmät. Takaraajan polvikulma on hyvä, kinner matala ja reidet lihaksikkaat. Ks. virheet kuvissa 10 ja 11. Käpälät ovat suuret, pyöreät ja litteät, varpaat vähän harittavat ja liikkuvat. Lumessa kulkiessa isot käpälät toimivat lumikenkinä ja vaikeakulkuisessa maastossa koira tarraa kiinni alustaan voimakkailla varpaillaan.

HÄNTÄ

Häntä on runsaskarvainen ja korkealle kiinnittynyt, jota koira kantaa iloisesti selän päällä kiepillä. Ks. virhe kuvassa 9.

LIIKKEET

Liikkeet ovat sulavat ja joustavat ja koira liikkuu ketterästi vaikeakulkuisessakin maastossa. Voimakkaat takajalat antavat liikkeeseen hyvän potkun ja koira on myös hyvä hyppääjä. Liikkeen maahantulovaiheessa etukulmaukset toimivat joustavina iskunvaimentajina.

KARVAPEITE

Tiibetinterrierillä on kaksinkertainen turkki, jotta selviytyä kylmässä ilmastossa. Peitinkarva on pitkä, suora tai vähän aaltoileva, ei pehmeä tai silkkimäinen. Pohjavilla on pehmeä tai vähän villava. Turkki uusiutuu jatkuvasti, varsinaista
karvanlähtökautta ei ole.