Uroslista

Uroslista on Tiibetinterrierit ry:n ylläpitämä rekisteri potentiaalisista jalostusuroksista. Se on osa rodun jalostuksen tavoiteohjelmaa ja palvelun tarkoituksena on tukea kasvattajia jalostusyhdistelmiensä suunnittelussa.

Huomioitavaa on, että listalla on raja-arvot (HD-D, ED-2, PL-2), vaikka jalostustoimikunta ei suosituksina anna näitä uroksia on kasvattajalla omissa suunnitelmissaan mahdollisuus niitä käyttää laajemman geenipoolin turvaamiseksi. 


​JTO:n (jalostuksen tavoiteohjelman) mukaisesti:
Lonkat: Jalostustoimikunta ei suosituksena anna urosta, jolla on C-, tai D-lonkat.  Kasvattajien omissa suunnitelmissa C- ja D-lonkat voidaan hyväksyä, mutta kahta C- tai D-lonkkaisen yhdistämistä ei hyväksytä. D-lonkkaisten koirien käyttämistä jalostukseen tulisi välttää.

Kyynärät: Kyynärien osalta jalostustoimikunta ei suosituksena anna urosta,  jolla on huonommat kuin 0/0-kyynärät. Kasvattajien omissa suunnitelmissa 1-kyynärät voidaan hyväksyä, kahta 1-kyynäräisten yhdistämistä ei hyväksytä. 2-kyynäräisten koirien käyttämistä jalostukseen tulisi välttää.

Polvet: Polvien osalta jalostustoimikunta ei suosituksena anna urosta, jolla on huonommat kuin 0/0-polvet. Kasvattajien omissa suunnitelmissa 1-asteen patellaluksaatio voidaan hyväksyä, kahta 1-polvisen yhdistämistä ei hyväksytä.  2- tai 3-polvisten koirien käyttämistä jalostukseen tulisi välttää.