Open Show 15.10.2023

Palkintoja lahjoittaneet:

  • Paras trimmi&turisti - lahj. Emmi Seppänen
  • Paras juniori -  lahj. kennel Cags-Pa
  • JH & Lapsi&koira -  lahj. kennel Cags-Pa
  • Parhaat muuvit -  lahj. tö TaTu
  • Parhaat veteraanit - lahj. Katri Sallinen

ILMOITTAUTUMINEN OPEN SHOW 2023

Sukupuoli

Junior Handler ja Lapsi&koira -kilpailujen ilmoittautuminen paikanpäällä kuten myös pariluokan ilmoittautuminen.

Susanna Rusanen, Open Show tuomari 15.10.2023
Susanna Rusanen, Open Show tuomari 15.10.2023

OPEN SHOW TUOMARI

Olen Susanna Rusanen Tibicinan -Tiibetinterrieri kasvattaja Kajaanista.

Ensimmäisen oman tiibetinterrierin sain 12 -vuotiaana vuonna 1990, jonka kanssa tutustuin näyttelyihin ja kiinnostuin Junior Handler kilpailuista joissa mm. voitin piirimestaruuden sekä osakilpailun. Vuonna 1992 sain komean kultapojan Budoar Golden Tiger ja vuonna 1993 kennelimme kantanartun Budoar Silver Dove, siitä se sitten lähti innostus näyttely harrastukseen ja loputon mielenkiinto tähän upeaan rotuun!

Edelleen tykkään valtavasti koirien esittämisestä sekä katsoa kaunista ja taitavaa koirien esittämistä ja käsittelyä.

Ensimmäinen Tibicinan-Tiibetinterrieri pentue syntyi vuonna 1994 ja ensi vuonna saankin viettää 30-vuotis juhlaa kasvatustyössäni! Kasvattejani asuu ympäri maailmaa Amerikkaa myöten ja olen myös tuonut paljon uutta verta kasvatustyöhöni ulkomailta, tällä hetkellä kotonamme asuu kaksi Amerikan tuontia, joista toisen isä on oma kasvattini. Lisäksi meillä asuu Liettuan sekä Viron tuonnit.

Tiibetinterrieristä on paljon muuhunkin kuin näyttelyharrastukseen. Esimerkiksi kasvattejani Amerikassa on käytetty Nosework kokeissa ja niiden tulokset ja saavutukset ovat olleet loistavia. Tiibetinterrierit ovat jättäneet kilpailuissa taakseen huipputason palveluskoiria. Kiitokset Amy Sodermanille ja hänen miehellensä Paulille, joiden ohjaamana kasvattini ovat loistaneet Noseworkissa saavuttaen useita titteleitä, joita ei moni koira vuosittain Amerikassa saa.

Amyn Ja Paulin luona Amerikassa HoneyCreek kennelissä asuu neljä kasvattiani, joista jokainen on Amerikan muotovalio. Kaksi kasvateista saavuttaneet Grand USA Champion tittelin ja yksi saavuttanut tiibetinterriereiden erikoisnäyttelyn Best of Winners tittelin.

Tiibetinterrierissä minua on aina viehättänyt kaunis ulkomuoto, kompati koko, älykkyys sekä kaunis askellus. Erityisesti silmää hivelee hyvin hoidettu, kaunis hyvänlaatuinen karva ja hyvin rakentuneen tiben upea ulottovuus liikkeissä sekä kaunisilmeinen vahva pää. Kasvatustyössäni luonne ja terveys ovat minulle tärkeimpiä ominaisuuksia ja näistä asioista haluaisin että kasvattajat pitäisivät kiinni, rehellisyyden ja avoimuuden nimissä. Kasvatustyössäni ulkomuodon osalta vaalin vahvoja päitä ja leukoja sekä vahvaa luustoa, jossa on oikeanlaiset mittasuhteet ja kulmaukset. Liikeet ja karvanlaatu ovat myös minulle tärkeitä.

Odotan todella innoissani tuomarointia Open Showssa, minulle tämä on suuri kunnia ja toivon näkeväni paljon erilaisia tibbejä. Kaikki mukaan viettämään ihanaa päivää meidän rakkaan rodun parissa!